Een ogenblik geduld a.u.b.

Over de Atlas

De Gezondheidsatlas Zuid-Limburg wordt beheerd door de GGD Zuid-Limburg. De afdeling Kennis & Innovatie is verantwoordelijk voor de redactie van deze website.

Onderzoek

De GGD Zuid-Limburg onderzoekt de gezondheidssituatie van inwoners uit de regio. Er worden gezondheidsmonitors, dit zijn grootschalige vragenlijstonderzoeken, uitgevoerd bij de doelgroepen Jeugd en Volwassenen-ouderen woonachtig in Zuid-Limburg. Dit wordt elke 4 jaar herhaalt om zo trends in beeld te brengen. Tijdens de coronaperiode zijn er extra monitors uitgevoerd, omdat het bij rampen en crises extra belangrijk is om de gezondheidssituatie te volgen. Daarnaast maken we gebruik van de gegevens van het CBS en ons eigen gezondheidspanel. De monitordata en CBS-data worden getoond op de dashboards en in de databank, de resultaten van het gezondheidspanel in een factsheet.

Voor wie

De Gezondheidsatlas Zuid-Limburg is er voor iedereen die inzicht wil in de gezondheid en het welzijn van de inwoners van Zuid-Limburg, en in het bijzonder voor gemeenten en professionals. De informatie is geschikt voor beleidsvorming, advisering en verantwoording, onderzoek, subsidieaanvragen of gewoon ter inspiratie.

Contact

Heeft u op basis van de gegevens in deze Gezondheidsatlas vragen, bijvoorbeeld over duiding van de resultaten, mogelijkheden om verdiepende analyses uit te voeren, aanvullende data, of wilt u met onze beleidsadviseurs in gesprek gaan over de aanknopingspunten voor beleid? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Citeren

De gegevens op deze website zijn openbaar toegankelijk en voor iedereen vrij te gebruiken. Voor het verwijzen van cijfers afkomstig van deze website hanteren wij de volgende richtlijn:

Vermeld altijd dat de gegevens afkomstig zijn van gezondheidsatlaszl.nl en vermeld ook het onderzoek waaruit de cijfers afkomstig zijn, bijvoorbeeld de Gezondheidsmonitor Jeugd, Volwassenen en Ouderen en het jaartal.