GEZONDHEIDSATLAS ZUID-LIMBURG

Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal van de meest gestelde vragen over het gebruik van de atlas. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact op.

Er staat ‘geen data’, wat betekent dit?

Als het gaat om een cijfer op wijk of buurt niveau dan komt dit doordat het aantal respondenten voor dit onderwerp of voor deze groep te laag was (<50). Als het gaat om een Nederlands cijfer dan is het onderwerp niet uitgevraagd op landelijk niveau, maar door de GGD Zuid Limburg wel aanvullend onderzocht. Meer weten over de demografische verantwoording en cijfers van de Gezondheidsmonitors, klik dan hier.

Zijn behalve percentages ook de aantallen beschikbaar?

Als u meer informatie wilt over de cijfers kunt u contact opnemen met de GGD Zuid Limburg.

Zijn de cijfers actueel?

De gezondheidsmonitors worden eens per 4 jaar afgenomen. In september 2019 wordt de volgende monitor Jeugd afgenomen. Deze data wordt medio 2020 op de Gezondheidsatlas verwacht. In het najaar van 2020 wordt de volgende gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen gehouden. De data hiervan wordt in 2021 op de Gezondheidsatlas verwacht.

Waarom zie ik geen trendcijfers over mijn thema?

Mogelijk is dan de vraag niet eerder meegenomen in de gezondheidsmonitors of is de vraagstelling gewijzigd waardoor deze niet langer vergelijkbaar in de tijd. Wilt u hier meer over weten, neem dan gerust contact op.

Hoe vind ik mijn onderwerp?

Maak gebruik van de zoekfunctie in het linker menu of ‘de A-Z lijst’ in het menu rechtsboven. Vindt u niet wat u zoekt? Neem contact op.

Waarom kan ik mijn wijk of buurt niet vinden?

De jeugdcijfers zijn voorlopig alleen beschikbaar op gemeenteniveau. Staat een wijk of buurt niet in de lijst met locaties of profielen? Dan was het aantal respondenten te laag om cijfers op dit niveau te tonen of zijn te weinig gegevens beschikbaar om een wijkprofiel te maken. Heeft u toch vragen over een wijk of buurt neem dan contact op. We kijken dan samen welke mogelijkheden er zijn.

Hoe kan ik mijn selectie afdrukken?

U kunt uw pagina afdrukken door met de printfunctie van uw browser. In de Microsoft omgeving, GoogleChrome en Explorer kunt u de toetsencombinatie CTRL+P gebruiken. Op Apple producten kunt u de toetsencombinatie Command+P gebruiken.

Hoe deel ik cijfers van de Gezondheidsatlas?

Rechts boven in het scherm vindt u een deelknop, hiermee deelt u de webpagina met de door u gemaakte selecties.

Hoe kan ik gegevens koppelen?

Als u verschillende thema’s of indicatoren met elkaar wilt combineren voor meer verdieping van de data, neem dan contact op. We bekijken dan samen uw onderzoeksvraag.

Kan ik mijn data plaatsen op de atlas?

Heeft u interessante data die goed aansluiten bij de data op de gezondheidsatlas en wilt u deze delen? Neem dan contact op.

Waar vind ik aanvullende informatie over een thema?

Via het tabblad ‘lees meer over het thema’ vindt u aanvullende informatie. Onder het kopje publicaties in het menu rechtsboven vindt u een overzicht van alle relevante factsheets. Wilt u meer informatie, neem dan contact op.

Kan ik een onderzoeksvraag bespreken?

Neem gerust contact op. We kijken dan samen welke mogelijkheden er zijn.

Kan ik de data downloaden?

De optie om data te downloaden in de vorm van CSV of Excel is nog in ontwikkeling.

JEUGD VOLWASSENEN PROFIELEN PUBLICATIES A-Z LIJST CONTACT